Artikel 4 van 9

10 tips voor meer levensenergie in je huis

Door het opruimen van mijn werkkamer zag ik de levensenergie van mijn werkkamer veranderen en daar werd ik heel blij van Ik werk daar nu met zoveel plezier. Omdat ik het belangrijk vind om mensen bewust te maken van de energie in hun huis, ga ik daarom in deze blog wat dieper in op het onderwerp levensenergie, want wat is levensenergie eigenlijk? Door het coronavirus zijn we momenteel veel thuis, dus is het van belang om de levensenergie van je huis te optimaliseren.

Veel mensen associëren energie met onze stroom-leverancier. Er bestaat ook nog een andere energie, namelijk levensenergie, ook wel bekend als Qi (spreek je uit als chi). Levensenergie hebben we in ons lichaam zitten, dat zijn alle functies in ons lijf waaruit ons lichaam bestaat. Levensenergie zit in alles om je heen: de bomen, de dieren, de planten etc. Levensenergie zit ook in je huis en in je meubels. Zie het als de wind die door je huis heen stroomt. Het kan elk moment anders zijn. Levensenergie zorgt ervoor dat we kunnen leven.

Hoe voel je levensenergie in een ruimte?
Ergens anders is beter te voelen hoe de levensenergie is, dan in je eigen huis. Je bent gewend aan de levensenergie die momenteel door je huis stroomt. Een goed voorbeeld is een verzorgingstehuis waar veel oude mensen wonen. Hier hangt vaak een zware geur en voelt het bedompt aan.

Ik voel het stagneren van levensenergie in een ruimte op verschillende manieren. Als ik ergens binnenkom en de levensenergie is niet goed, dan kan het voelen alsof ik tegen een muur aanloop. Dit is geen echte muur, maar ik word tegengehouden. Ik kan ook een vervelend gevoel in mijn buik krijgen, soms word ik ook licht in mijn hoofd. Voor iedereen is het heel verschillend om dit te ervaren. 

Oefening om levensenergie in een ruimte te leren voelen         

 • Stap eens bewust een ruimte in en sluit je ogen voordat je doorloopt en voel wat de ruimte met je doet. 
 • Wat voel je in je lijf? 
 • Is het een prettig gevoel of een onprettig gevoel? 
 • Krijg je het koud of juist heel warm?
 • Gebruik al je zintuigen, wat is de geur van de ruimte? Welke geluiden hoor je?

Speel met deze oefening in verschillende ruimtes. Op een gegeven moment weet je hoe je lijf reageert en wat het voor jou betekent. Hoe vaker je deze oefening doet, hoe beter je de levensenergie van een ruimte gaat voelen.

Oorzaken van stagnerende levensenergie in je huis
Er zijn verschillende oorzaken waardoor de levensenergie in je huis niet goed aanvoelt, hier een paar voorbeelden:

 • Hoe je huis gebouwd is, waar de deuren en de ramen zitten
 • Invloeden van vorige eigenaren van je huis
 • Er is veel onenigheid of ruzie in je gezin 
 • Er wordt niet genoeg gelucht in huis 
 • Er staan veel spullen of er ligt veel rommel
 • Je huis is niet schoon
 • Tweedehands meubels 

10 Tips om de levensenergie in je huis te verbeteren

 1. Heb je een nieuw huis, maak dit dan, voordat je gaat verhuizen, van onder tot boven schoon, ook de plafonds en de muren . Hiermee haal je de energie weg van de vorige bewoners en zet je je eigen energie erin. Schilder of behang je muren. Zorg ervoor dat het jouw nestje wordt.
 2. Lucht elke dag je huis, zet elke dag minimaal 10 minuten de ramen open in elke kamer. Dit zorgt ook voor extra zuurstof in de ruimte.
 3. Als er ruzie of onenigheid is geweest, zet dan zeker de ramen 10 minuten open, dit klaart letterlijk de lucht.
 4. Zorg ervoor dat je je huis regelmatig opruimt en schoonmaakt.
 5. Doe 2x per jaar een grote schoonmaak, in de lente en in de herfst. Haal dan ook de bank van zijn plaats en de kast van de muur af. 
 6. Gooi kapotte spullen weg of repareer ze meteen.
 7. Als je graag tweedehands meubels koopt, maak deze dan heel goed schoon van binnen en buiten voordat je ze binnen neerzet. Geef ze eventueel een ander kleurtje.
 8. Brand een kaars in de ruimte. Een oneven aantal kaarsen brengt levensenergie, terwijl een even aantal kaarsen juist voor onrust zorgt. Eén kaars is al voldoende om de ruimte te zuiveren.
 9. Spray regelmatig met een lekkere geur in je huis. Of koop een diffuser die je elke dag aanzet. Geuren van citrusvruchten zijn over het algemeen humeur verbeterend en zuiveren je huis. Rozemarijn is ook zuiverend. Of je maakt een spray met water en een scheutje Floridawater (te koop bij een toko) die je in een plantenspuit doet en waarmee je in de hoeken van je ruimte sprayt.
 10. Maak je huis gezellig, zodat je graag thuiskomt.

Weglekkende energie
Energie kan ook weglekken door ramen en deuren, dit hangt af van hoe je huis is gebouwd, dus waar de ramen en de deuren van elkaar zitten. Wil je hier meer over weten hoe dat met jouw huis zit, dan kan ik je daarin advies geven. Neem dan contact met mij op.

© 2014 - 2024 fengshui-winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel