Artikel 3 van 9

Vage klachten, het kan elektrostress zijn

Mijn eerste ervaring
Ik was begin 20 en ik was met mijn man op vakantie in Zuid-Engeland. We hadden een mooie toer gemaakt die dag en we hadden nog boodschappen nodig voor het avondeten, dus stopten we bij de eerstvolgende supermarkt. Ik deed snel de paar boodschappen, terwijl mijn man in de auto bleef zitten. Ik had een raar gevoel in mijn hoofd en dat trok door naar mijn hele lijf. Ik begreep er niets van, dus ik bleef maar heel kort in de winkel. Toen ik in de auto stapte, zei ik tegen mijn man dat hij snel moest wegrijden. Tijdens het wegrijden keek ik achterom omdat ik toch wilde weten waar dat gevoel vandaan kwam en toen zag ik het.

Er stond een grote hoogspanningsmast bij de supermarkt en de draden liepen over het gebouw heen. Ik had dus last van de straling van de elektriciteitsmast. Dat was mijn eerste bewuste ervaring met het voelen van elektrosmog.

Wat is elektrosmog? 
Elektrosmog wordt veroorzaakt door verschillende elektrische en magnetische velden, golven en frequenties. Alle apparaten die we gebruiken geven een elektrische straling af. Ook stopcontacten. We komen zelfs met straling in aanraking die door de lucht gaat, zoals hoogspanningsmasten, zendmasten, wifi, DECT-telefoons (DECT staat voor Digital Enhanced Cordless Telecommunicatieons; een draadloze digitale telefoon voor thuis- of kantoorgebruik), bluetooth, ons mobiele netwerk etc.

Oeps, bluetooth in de auto
Ik hoorde een keer een verhaal van een meneer die in zijn nieuwe auto stapte en na een paar keer in zijn auto gereden hebben, kreeg hij tijdens het rijden een black-out. Medisch konden ze niets vinden. Hij had het alleen in zijn auto gekregen en niet ergens anders. Dus gingen ze kijken naar het elektrisch veld in zijn auto. In de garage hebben ze de bluetooth uitgeschakeld en hij heeft er daarna geen last meer van gehad. Na een jaar bracht deze meneer de auto voor een beurt naar de garage en een nieuwe monteur, die het verhaal niet kende, zette de bluetooth weer aan in de auto. Meneer wist dat niet en reed weg. Binnen een half uur kreeg hij weer last van een black-out. Zijn lichaam raakte zo gestrest door de straling van de bluetooth in zijn auto, dat zijn lichaam hier meteen op reageerde.

Wat zijn de symptonen van electrostress?
Elektrosmog, ook wel elektrostress genoemd, is slecht voor onze gezondheid. De wetenschap heeft het nog niet bewezen, maar zoals veel dingen hoeft het niet in te houden dat het dan niet bestaat. Met bioresonantie is te testen of je last hebt van elektrostress. Gelukkig hebben we niet allemaal zulke heftige klachten als bovenstaand verhaal. Vaak zijn het hele vage en algemene klachten. De symptomen die kunnen ontstaan zijn: vermoeidheid, slapeloosheid, stress, burn-out en depressie. We kunnen ook hoofdpijn krijgen en last hebben van spierspanningen, lusteloze ledenmaten, duizeligheid en hartkloppingen. Ons lichaam is niet gebouwd om zoveel prikkels en straling op te vangen.

De veroorzakers?
Hieronder een paar grootste veroorzakers, er zijn er nog veel meer, maar dat is teveel om op te noemen.

 • Wifi
 • Gewone DECT-telefoon en mobiele telefoon
 • Heb je een waterbed, dan lig je in een elektrisch veld
 • Elektrisch verstelbaar bed
 • Ook een elektrische deken veroorzaakt een elektrisch veld 
 • Verlengsnoeren onder je bed is ook geen goed plan
 • Elektrische wekker of een wake-up wekker

Wat kan je zelf doen?
Gelukkig kunnen we wat voorzorgsmaatregelen nemen om de elektrosmog te verminderen in huis, vooral in je slaapkamer. Ik geef je 12 tips:

 1. Leg zwarte toermalijn voor je tv en computer neer.
 2. Je kunt ook de steen shungiet dragen om je voor straling te beschermen.
 3. Zet de wifi uit als je gaat slapen. Er zit een knop op je router waar de wifi aan en uit kunt zetten.
 4. Gebruik het liefst een ouderwetse draadtelefoon of, als je per se een DECT-telefoon wilt gebruiken, koop er dan één die zo min mogelijk straling veroorzaakt.
 5. Leg je mobiele telefoon niet naast je op je nachtkastje. Leg en laad je telefoon op in een andere kamer, waar niemand slaapt. Draag ook je mobiele telefoon niet in je borstzakje, bh of je broekzak. 
 6. Schaf een bed aan met een houten lattenbodem met een goede matras in plaats van een waterbed.
 7. Heb je een elektrisch verstelbaar bed, trek dan in de nacht de stekker van je bed uit het stopcontact en doe deze alleen erin als je je bed wilt verstellen.
 8. In plaats van een elektrische deken, leg liever vlak voordat je gaat slapen een warme kruik in je bed.
 9. Vervang je elektrische wekker voor een wekker op batterijen of zet hem zo ver mogelijk van je bed af.
 10. Leg bij het stopcontact een losse knoop in je verlengsnoer. Hierdoor blijft de meeste straling rondom het stopcontact hangen. Gebruik het liefst helemaal geen verlengsnoer onder je bed.
 11. Er zijn veel producten op de markt, goedkoop tot hele dure systemen om elektrosmog te verlagen. Ik heb zelf veel goede ervaring met de blue star & rainbow harmonizers, ontwikkeld door Hans Andeweg. Deze zijn toepasbaar voor vele zaken om de straling te verminderen, onder andere mobiele telefoons, internetboxen en stopcontacten. Is ook goed betaalbaar.
 12. Zorg dat je gezond eet en dat je immuunsysteem optimaal is, dan kan je lijf meer stress aan.

Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact met me op.

© 2014 - 2024 fengshui-winkel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel